KBC

Vanaf 1 juli is het verzekeringsbewijs wit

Boek uw afspraak Nieuwsoverzicht / Vanaf 1 juli is het verzekeringsbewijs wit
Elke bestuurder in België heeft (in principe) een verzekeringsbew​​ijs in de wagen liggen. Die 'groene kaart' is het officiële bewijs dat je in een aantal landen verzekerd bent voor schade die je ​met je wagen veroorzaakt aan derden.

Wit i.p.v. groen vanaf 1 juli
Alle bestuurders die vanaf 1 juli 2020 een nieuw verzekeringsbewijs doorgestuurd krijgen, zullen merken dat dit op een wit papier is gedrukt. Dat nieuwe uiterlijk van de kaart is wettelijk verplicht. Ook verplicht is dat voortaan alle informatie op dezelfde zijde van het document staat. De achterkant is vanaf nu dus blanco.

Voor digitale klanten een digitale versie
Moet je naar de autokeuring of krijg je onderweg controle door de politie? Gedaan met rommelen in je handschoenenvakje naar je 'witte kaart'. Digitale klanten moeten niet meer wachten op de post en vinden meteen een digitaal exemplaar in Mobile en Touch bij hun digitale documenten.
We zorgen nog voor een gemakkelijke zoekfunctie zodat klanten de digitale witte kaart heel eenvoudig en snel terugvinden. In afwachting van deze nieuwe zoekfunctie, krijgen digitale klanten nog een tijdje ook nog de papieren versie toegestuurd.
Meer info